Aleksandra Korytowska „Almar” PHU „Oberża pod Dzwonkiem”
61-758, Poznań, Garbary 54
Bezglutenowe restauracje poznańGluten jest mieszaniną białek roślinnych, jaką spotkać można przede wszystkim w jęczmieniu, pszenicy, orkiszu i nie tylko. Cechą charakterystyczną glutenu jest dość duża kleistość, która sprawia, że ciasto ma ciągliwą konsystencję i porowatą strukturę. Warto jednak wiedzieć, że gluten, tuż obok mleka, jest jednym z najczęściej występujących alergenów pokarmowych. Nietolerancja glutenu to groźna choroba, prowadząca do uszkodzenia kosmków jelitowych, mogących przyczyniać się do powstawania celiakii. W takiej sytuacji warto zapoznać się z daniami kuchni bezglutenowej, które obecnie cieszą się coraz większym uznaniem.
Celiakia jest chorobą trzewną i autoimmunologiczną, zmuszającą chorego do stosowania diety wykluczającej gluten przez całe życie. Jej wprowadzenie powinno odbywać się pod okiem specjalisty, ponieważ restrykcyjny charakter wymaga właściwego zbilansowania diety. Bezglutenowe restauracje w Poznaniu to doskonały sposób na spróbowanie takich właśnie dań. Jedną z nich jest Oberża Pod Dzwonkiem, serwująca między innymi potrawy kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.
Firmy według kategorii
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Usługi remontowo-budowlane
Katalog produktów i usług dla każdego
Obrót i zarządzanie nieruchomościami - katalog usług
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Baza kursów i szkoleń
Transport dla Ciebie i firmy
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Atrakcje turystyczne i noclegi
Hodowla i rolnictwo
Imprezy, śluby, okazje - baza produktów i usług
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci
Baza organizacji i stowarzyszeń